Bounty cupcakes

V tomto receptu jsem se inspirovala slovenskou kuchařkou Čerešnička na torte, která mě na první pohled zaujala v bratislavském knihkupectví.
Tyto cupcakes mě oslovily krásně jemným a nadýchaným těstem, kterého jsem nikdy podle jiných receptů nedosáhla.

Ingredience:

Na mafiny:
50 g másla
130 g hladké mouky
100 g krupicového cukru
35 g kakaa
2 vejce
špetka soli
150 ml plnotučného mléka
1 ČL kypřícího prášku
2 tyčinky Bounty

Na krém:
250 ml smetany ke šlehání
80 g bílé čokolády
125 g mascarpone
3 PL kokosu

+ kokos na obalení
+ tyčinky bounty na ozdobení

Postup:
Den dopředu vaříme smetanu s čokoládou, dokud se celá nerozpustí. V uzavřené nádobě skladujeme přes noc v ledničce. Druhý den vyšleháme ze smetany šlehačku, přimícháme mascarpone a kokos. Troubu předehřejeme na 170°C a formu na mafiny vyložíme papírovými košíčky. V kuchyňském robotě vyšleháme změklé máslo s cukrem a přidáme vejce. V jiné misce smícháme mouku, kypřící prášek, sůl a kakao a postupně suchou směs přidáváme do mokré směsi. Na závěr přidáme mléko pokojové teploty. Těsto rozdělíme do košíčků a navrch položíme nakrájené tyčinky Bounty, které mírně vtlačíme dovnitř. Pečeme asi 25 minut. Vychladlé mafiny potřeme krémem a obalíme je v kokosu. Ozdobíme nakrájenými tyčinkami.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *